Popular Posts

Ηellenicpride - Elnews

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

Blogger templates

You are here: Home / , ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ - ΒΑΡΥ ΚΤΥΠΗΜΑ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ !!!

ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ - ΒΑΡΥ ΚΤΥΠΗΜΑ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ !!!

| No comment
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Νέο πλήγμα στον ήδη προβληματικό λόγω του ρωσικού εμπάργκο, τουρισμό της Τουρκίας, απoτέλεσε το χθεσινοβραδινό κτύπημα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.
H τρομοκρατική ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα 36 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και τουλάχιστον 150 να τραυματιστούν καθώς ήδη νωρίτερα λόγω του ρωσικού εμπάργκο οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών είχαν μειωθεί κατά 92% τον Μάϊο.

Όμως το χθεσινο κτύπημα πέραν του ότι θα κάνει και τους λίγους που σκέφτονται να κάνουν διακοπές στην Τουρκία να το ξανασκεφτούν θα αναγκάσει ακόμα και αυτούς που χρησιμοποιούν την Πόλη ως σταθμό μετάβασης να επιλέγουν άλλες στάσεις για το ταξίδι τους.

Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης  είναι το 3ο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ευρώπη και το 11ο στον κόσμο, συνεπώς η οικονομική ζημιά μπορεί να είναι μεγάλη, καθώς άπαντες συνειδητοποιούν ότι δεν μπορεί να είναι ασφαλές.

Το υπουργείο Τουρισμού της Τουρκίας έδωσε στοιχεία για την μέρχι τώρα ζημιά που έχει υποστεί ο τουρκικός τουρισμός καθώς στο σύνολο των αφίξεων ξένων τουριστών στη χώρα υπήρξε μείωση της τάξης του 34,7% τον Μάιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

Σύμφωνα με την Hurriyet, πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση από το 1990 και οφείλεται σε σύνολο παραγόντων, όπως το ρωσικό εμπάργκο καθώς οι Ρώσοι δεν θέλουν να βλέπουν Τούρκους ούτε ζωγραφιστούς μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από δύο τουρκικά F-16 στις 24 Νοεμβρίου του 2015.

Επίσης δεν έρχονται Ισραηλινοί πολίτες μετά τα γεγονότα του Μαβί Μαρμαρά το 2010 και υπαρχει πλέον αισθητή μείωση και στους Γερμανούς τουρίστες μετά την ψήφιση της αναγνώρισης της αρμενικής Γενοκτονίας.

Οι αφίξεις από την Γερμανία μειώθηκαν τον Μαϊο κατά 31,5% ενώ πτώση της τάξης του 29,4% σημείωσαν οι αφίξεις από τη Βρετανία.

Στο σύνολο δε των πρώτων πέντε μηνών του έτους η μείωση συνολικά στις αφίξεις των ξένων τουριστώ έφτασε το 22,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2015.

Συνολικά μέχρι χτες το τουρκικό υπουργείο Τουρισμού ανέμενε απώλειες εσόδων 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μετά το χθεσινό κτύπημα όμως οι απώλειες αυτές αναμένεται να αυξηθούν κατά πολύ.

Σημειώνεται ότι στην Πόλη για φέτος δεν ήταν το πρώτο πολύνεκρο τρομοκρατικό κτύπημα αλλά είχαν προηγηθεί, στις 12 Ιανουαρίου, η επίθεση αυτοκτονίας στην κέντρο της Κωνσταντινούπολης, το Σουλτάναχμετ, με 13 νεκρούς οι οποίοι ήταν όλοι ξένοι τουρίστες, στις 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε επίθεση αυτοκτονίας στο Πέραν, με πέντε νεκρούς και στις 7 Ιουνίου, ανατινάχθηκε λεωφορείο που μετέφερε αστυνομικούς και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 51.

Στο σύνολο της τουρκική επικράτειας έχει προηγηθεί σωρεία τρομοκρατικών επιθέσεων οι οποίες στοίχισαν την ζωή σε 250 ανθρώπους από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι σήμερα! Στο γράφημα που ακολουθεί φαίνεται το σύνολο των επιθέσεων.


Η διάρρηξη των σχέσεων με το Ισραήλ κόστισε ακριβά στην Τουρκία. Ακόμη πιο ακριβά όμως κόστισε η σύγκρουση με τη Ρωσία. Σε οικονομικό επίπεδο η Τουρκία έχει γονατίσει από το εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα και τον τουρισμό που έχει επιβάλει η Μόσχα.

Δημοφιλείς τουριστικές περιοχές που άλλοτε ήταν γεμάτες από Ρώσους τουρίστες έχουν υποστεί καθίζηση, χάνοντας ακόμη και το 90% του κόσμου τους. Και δεν είναι μόνο ο οικονομικός τομέας ο λόγος που η Τουρκία θέλει να αποκαταστήσει τη σχέση της με τη Ρωσία και το Ισραήλ, αλλά και αυτός της ασφάλειας.

Ο Ρ.Τ. Ερντογάν άργησε να καταλάβει και το γεγονός ότι το να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τους Κούρδους δεν τον ωφελεί. Ίσα ίσα του προκαλεί μεγάλη ζημιά. Κι αυτό φαίνεται από τις καθημερινές απώλειες που έχει η Άγκυρα σε στρατιώτες, αστυνομικούς και πολίτες από τα χτυπήματα των Κούρδων τόσο στη νοτιοανατολική Τουρκία, όσο και στις μεγάλες πόλεις, όπως η Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία ήταν αυτή που παραβίασε την εκεχειρία με τους Κούρδους για να κερδίσει το ΑΚΡ τις εκλογές και τώρα το πληρώνει πολύ ακριβά. Όπως μεγάλο είναι και το κόστος της υποστήριξης του ISIS τόσο με όπλα όσο και με χρήματα. Πίστεψε ο Ερντογάν πως μέσω του ISIS μπορεί να κάνει τα σχέδια του πραγματικότητα. Το ίδιο πίστεψαν και οι ΗΠΑ οι οποίες έχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την δημιουργία του ISIS, αλλά αντιλήφθηκαν πώς αυτό δεν μπορεί να συμβεί από τη στιγμή που υπάρχει η αντίδραση της Ρωσίας.

Ο Ρ.Τ. Ερντογάν τώρα λοιπόν από τη μία επιχειρεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τη Ρωσία και το Ισραήλ και από την άλλη θέλει να δείξει πώς η Τουρκία βάλλεται από τον ISIS, άρα οι κατηγορίες σε βάρος της δεν ευσταθούν.

Είναι όμωςπολύ αργά κανείς δεν τον πιστεύει και όλοι στον πλανήτη πιστεύουν ότι η Τουρκία (και οι ΗΠΑ) κρυβόντουσαν πίσω από τις ισλαμιστικές οργανώσεις σε Συρία και Ιράκ, οι οποίες και αιματοκύλισαν τις δύο χώρες και κατέστρεψαν ιστορικά μηνμεία ανεκτίμητης αξίας.
pronews.gr