Popular Posts

Ηellenicpride - Elnews

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

Blogger templates

You are here: Home / , ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ;

ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ;

| No comment
Εν προοιμίω παραθέτουμε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters την εξής είδηση: «Η Ουάσιγκτον αρνήθηκε την ρωσική προσφορά για συζήτηση του προγράμματος αντιβαλλιστικής πυραυλικής άμυνας όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι αυτό είναι μια πολύ σοβαρή εξέλιξη».
Οι πληροφορίες του Reuters αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε την Ρουμανία και Πολωνία, δυο χώρες οι οποίες εγκατέστησαν (Ρουμανία) και θα εγκαταστήσουν (Πολωνία) στο έδαφος τους το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα Aegis Ashore, ότι βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο των ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων, διότι η Μόσχα θεωρεί το σύστημα Aegis ως απειλή για την ασφάλεια της.
Ο Ανατόλι Αντόνοφ ευρισκόμενος στην Σιγκαπούρη για την σύναψη συμφωνίας πώλησης αμυντικού υλικού σε αυτή την χώρα δήλωσε ότι το αντιβαλλιστικό πρόγραμμα των ΗΠΑ δημιουργεί πρόβλημα ασφαλείας όχι μόνο στην Ρωσία αλλά και στην Κίνα, τονίζοντας ότι η Μόσχα επανειλημμένα κάλεσε την Ουάσιγκτον να επανεξετάσει αυτό το πρόγραμμα. Στην αντιπέρα όχθη οι ΗΠΑ επαναλαμβάνουν στερεοτύπως ότι το αντιβαλλιστικό τους πρόγραμμα δεν απειλεί την Ρωσία, αλλά η εγκατάσταση του στην Ευρώπη έχει ως σκοπό την αντιπυραυλική προστασία από πυρηνική επίθεση της Τεχεράνης, κάτι που ακόμη και στον πλέον αδαή ηχεί ως παιδαριώδες πρόσχημα στα όρια μάλιστα της ειρωνείας. Αυτό που είναι σαφές, όπως τόνισε και ο Ανατόλι Αντόνοφ στο Reuters, είναι ότι οι ΗΠΑ υπό τον ψευδεπίγραφο μανδύα της πυραυλικής προστασίας της Ευρώπης θέλουν να εξασφαλίσουν την δική τους ασφάλεια εις βάρος χωρών της ευρωπαϊκής ηπείρου.
Η Μόσχα ανησυχεί ότι το αντιβαλλιστικό πυραυλικό σύστημα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που εγκαθίσταται σε νατοϊκές χώρες της Ευρώπης, στην ουσία βαλλιστικό πυραυλικό σύστημα όπως είχαμε αναλύσει σε πρόσφατη ανάρτηση μας, μπορεί να έχει εφαρμογή μόνον εφόσον οι ΗΠΑ επιθυμούν να ξεκινήσουν, να ενεργοποιήσουν την σκανδάλη ενός πρώτου πυρηνικού πλήγματος εναντίον της Ρωσίας. Χάριν του συστήματος Aegis Ashore μια τέτοια πρώτη πυρηνική επίθεση θα είχε αυξημένη δυνατότητα επιτυχίας, αφού αυτό το αντιβαλλιστικό πυραυλικό σύστημα θα εξουδετέρωνε σε μεγάλο βαθμό τα αντίποινα του αντιπάλου. Ορισμένοι δε στρατηγικοί αναλυτές του ΝΑΤΟ διατείνονται ότι τα προβλήματα που θα προέκυπταν από μια τέτοια πυρηνική αντιπαράθεση θα ήταν διαχειρίσιμα για τις ΗΠΑ και το κόστος για την εξάλειψη της Ρωσίας θα άξιζε.
Η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ άρχισαν να πρεσβεύουν λοιπόν την θεωρία, και τούτο γίνεται οφθαλμοφανές με την εγκατάσταση των αντιβαλλιστικών πυραυλικών συστημάτων στην Ευρώπη, ότι ένας πυρηνικός πόλεμος με την Ρωσία μπορεί να έχει νικητή τις ΗΠΑ. Δηλαδή οι ΗΠΑ απομακρύνονται τάχιστα από την θεωρία της «ισορροπίας του τρόμου» ή της «αμοιβαίας εξασφαλισμένης καταστροφής» (Mutual Assured Destruction) που ίσχυσε επί εποχής Ψυχρού Πολέμου, και εγκολπώνονται την θεωρία της «πυρηνικής υπεροχής» (Nuclear Primacy) εναντίον της Ρωσίας, πιστεύοντας ότι η τεχνολογική ανωτερότητα των αμερικανικών συμβατικών και πυρηνικών οπλικών συστημάτων είναι ακόμη σε ισχύ.Τουτέστιν οι ΗΠΑ ενδεχομένως θέλουν να εκμεταλλευτούν την μικρή περίοδο που τους απομένει και να επωφεληθούν πριν την πλήρη τεχνολογική υπεροχή των ρωσικών οπλικών συστημάτων, κάτι που κατά την γνώμη των στρατηγικών αναλυτών τους είναι θέμα ολίγου χρόνου.
Ποια είναι όμως η ρωσική αντίδραση σε όλα αυτά. Οι Ρώσοι με τις δηλώσεις τους κάνουν σαφές προς την Ουάσιγκτον  να μην έχει την ψευδαίσθηση ότι ένας πόλεμος συμβατικός ή πυρηνικός στην Ευρώπη θα αφήσει αλώβητη την βορειοαμερικανική ήπειρο, όπως είχε γίνει στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εφόσον ένας πυρηνικός ή συμβατικός πόλεμος θα απειλήσει την ασφάλεια του ρωσικού έθνους και κράτους, τότε οι Ρώσοι θα φροντίσουν να πληρώσουν το τίμημα και οι ΗΠΑ. Ταυτόχρονα η Ρωσία γνωρίζοντας ότι το αμερικανικό αντιβαλλιστικό σύστημα δεν την απειλεί μόνο από τα δυτικά της σύνορα αλλά οσονούπω θα εγκατασταθεί και στην Νοτιοανατολική Ασία στοχεύοντας κυρίως  την Κίνα, λαμβάνει τα απαραίτητα αντίμετρα για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής και την παράκαμψη του συστήματος. Τα ρωσικά αντίμετρα είναι πολλά και πολύπλοκα και καλύπτουν κάθε πτυχή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, αναφερόμαστε ακολούθως σε μερικά από αυτά όπως στην ανάπτυξη του πυραυλικού συστήματος Iskander-M, στην ανάπτυξη των διηπειρωτικών πυραύλων Sarmat και των στρατηγικών τορπιλών Status-6.
Ο Iskander-M (κατά ΝΑΤΟ SS-26 Stone) είναι ένας κινητός βαλλιστικός πύραυλος και ανήκει στην κατηγορία των πυραύλων TBM (Theater Ballistic Missile), ήτοι είναι ένας στρατηγικός βαλλιστικός πύραυλος μικρού βεληνεκούς ο οποίος χρησιμοποιείται εναντίον στόχων «in-theater», δηλαδή στόχων που βρίσκονται σε στρατηγικά σημεία-περιοχές όπου πραγματοποιούνται πολεμικές επιχειρήσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί π.χ. εναντίον κέντρων διοίκησης και ελέγχου, αεροδρομίων, συστοιχιών αντιαεροπορικής-αντπυραυλικής άμυνας, συστοιχιών πυραύλων εδάφους-εδάφους, ραντάρ, μηχανοκίνητων και άλλων σχηματισμών. Είναι βέβαιο ότι συστήματα Iskander-M ήδη στοχεύουν την περιοχή της αεροπορικής βάση Deveselu της Ρουμανίας όπου εγκαταστάθηκε το σύστημα Aegis Ashore και θα στοχεύσουν και την περιοχή Redzikowo της Πολωνίας όπου θα εγκατασταθεί επίσης αυτό το σύστημα. Το μέγιστο βεληνεκές του Iskander-M είναι 500 χιλιόμετρα και φέρει συμβατική ή πυρηνική κεφαλή, κινείται δε με όχημα εκτόξευσης το οποίο έχει δυνατότητα κίνησης και εκτός δρόμου και μεταφέρει δυο πυραύλους που μπορούν να πυροδοτηθούν με διαφορά περίπου ενός λεπτού. Ο επιχειρησιακός και στρατηγικός αυτός πύραυλος αναπτύσσει υπερηχητική ταχύτητα 2.100 μέτρων ανά δευτερόλεπτο και συστοιχίες αυτών των πυραύλων έχουν αναπτυχθεί στο Kaliningrad και στην Κριμαία.
Ο πύραυλος Sarmat είναι ένας διηπειρωτικός πύραυλος πολλαπλών κεφαλών (10-15 πυρηνικές κεφαλές) και θα τεθεί σε υπηρεσία εντός της δεκαετίας 2010-2020 αντικαθιστώντας τους διηπειρωτικούς πυραύλους RS-20. Ο διηπειρωτικός αυτός πύραυλος αναπτύσσει υπερηχητική ταχύτητα ενώ δεν χρησιμοποιεί την τυπική τροχιά διηπειρωτικών πυραύλων που είναι πάνω από τον Βόρειο Πόλο, αλλά είναι σε θέση να πλήξει οποιονδήποτε στόχο σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη χρησιμοποιώντας κάθε τροχιά. Οι 10-15 πυρηνικές κεφαλές του Sarmat, που επίσης αναπτύσσουν υπερηχητικές ταχύτητες, έχουν υψηλότατη ακρίβεια  CEP 10 μέτρων. Ως CEP  (Circular Error Probability)  ορίζεται η ακτίνα ενός   κύκλου που με πιθανότητα 50% θα πληγεί ο στόχος. Η προετοιμασία του Sarmat για εκτόξευση από ένα άτρωτο σιλό που θα προστατεύεται από τα συστήματα S- 500 είναι κάτω των 60 δευτερολέπτων, χάριν ενός εξαιρετικά αυτοματοποιημένου συστήματος εκτόξευσης.
Η στρατηγική τορπίλη Status-6 είναι ουσιαστικά ένα αυτόνομο υποβρύχιο όχημα το οποίο έχει προηγμένες δυνατότητες πλοήγησης, αλλά μπορεί επίσης να ελεγχθεί εξ αποστάσεως. Η τορπίλη αυτή δύναται να καταδυθεί σε βάθος 1.000 μέτρων και να αναπτύξει ταχύτητα 185 χλμ/ώρα, έχοντας εμβέλεια 10.000 χλμ. Απελευθερώνεται από ειδικά διαμορφωμένα υποβρύχια. Το σύστημα Status-6 μπορεί να στοχεύσει αεροπλανοφόρα, σχηματισμούς πολεμικών πλοίων καθώς και λιμενικές εγκαταστάσεις και βάσεις, φέρει δε πυρηνική κεφαλή 100 μεγατόνων (υπόψη ότι η πυρηνική βόμβα που ισοπέδωσε την Χιροσίμα ήταν 15 μεγατόνων). Τονίζεται ότι το βάθος κατάδυσης και η ταχύτητα αυτής της στρατηγικής τορπίλης την κάνουν ουσιαστικά άτρωτη από αντίμετρα.
Η Ρωσία λοιπόν εφαρμόζει και εξελίσσει ένα πλήρες πρόγραμμα αντιμετώπισης της αμερικανικής και νατοϊκής απειλής, η Ρωσία αναπτύσσει ένα πλήρες στρατιωτικό πρόγραμμα προετοιμασίας για τον επόμενο Παγκόσμιο Πόλεμο. Με το στρατηγικό της δόγμα και τα στρατιωτικά-αμυντικά της προγράμματα θέλει να υπενθυμίσει στους πολεμοκάπηλους Αμερικανοσιωνιστές ότι ιστορικά η Ρωσία δεν ξεκίνησε, δεν ενεργοποίησε ποτέ έναν μεγάλο πόλεμο, γνωρίζει όμως και είναι σε θέση να τελειώνει αυτούς τους πολέμους.
Η Ρωσία προετοιμάζεται για ένα πιθανό πρώτο πυρηνικό πλήγμα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ (first nuclear strike). Ας ελπίσουμε ότι οι Αμερικανοσιωνιστές δεν θα το αποτολμήσουν, πιστεύοντας εσφαλμένα στην «πυρηνική υπεροχή» τους ή στην «σιωνιστική ανωτερότητα τους».
Γ. Λιναρδής
xryshaygh.com