Popular Posts

Ηellenicpride - Elnews

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

Blogger templates

You are here: Home / , TO "YΠΟ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΛΟΝΔΙΝΟ" ΚΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ: ΜΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ ΓΙΑ "ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ" !!!

TO "YΠΟ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΛΟΝΔΙΝΟ" ΚΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ: ΜΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ ΓΙΑ "ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ" !!!

| No comment
του Γιάννη Πετρίδη
Αν πιστέψει κανείς το τι γράφεται και λέγεται σήμερα από τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ (τα γνωστά ΜΜΕ...) το Λονδίνο ανεξαρτητοιείται και μπαίνει στην ΕΕ την επόμενη εβδομάδα ως ανεξάρτητη χώρα, η Σκωτία την μεθεπόμενη και η Βόρεια Ιρλανδία μέχρι τα μέσα Ιουλίου, το πολύ.
Ετσι το  Lexit (London exit) συγκεντρώνει σήμερα το "τεράστιο" νούμερο των 130.000 υπογραφών από όποιον θέλει (ανήλικος, χωρίς δικαίωμα ψήφου, κάτοικος Αυστραλίας κλπ) να ψηφίσει στην σελίδα του γραφικού  Τζέιμς Ο' Μάλεϊ, ενός 29χρονου συγγραφέα και "ανεξάρτητου" δημοσιογράφου και αυτή η γελοία και φυσικά μη σταθμισμένη "ψηφοφορία", θεωρείται από ορισμένα ελληνικά ΜΜΕ (που αρνούνται να δεχθούν ότι κάποιοι ελεύθεροι άνθρωποι, ψήφισαν ελεύθερα "ΕΞΩ από την ΕΕ") ότι αποτελεί "αίτημα των Λονδρέζων" (που αριθμεί 8,5 εκατ. κατοίκους) για απόσχιση από την Βρετανία.

Μάλιστα ο "ανεξάρτητος δημοσιογράφος" ζητεί από τον μουσουλμάνο δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν "να κηρύξει το Λονδίνο ανεξάρτητο από το Ηνωμένο Βασίλειο και να υποβάλει την υποψηφιότητά του για να ενταχθεί στην ΕΕ".

Μια άλλη αίτηση "για να παραμείνει το Λονδίνο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση" συγκέντρωνε σήμερα το μεσημέρι 16.000 υπογραφές. Ένας λογαριασμός στο Twitter @London_Stays (το Λονδίνο παραμένει) συνηγορεί προς την ίδια κατεύθυνση.

Και το βράδυ της Παρασκευής 400 (ολόκληροι...) φιλοευρωπαίοι έκαναν πορεία στην πρωτεύουσα για να διαμαρτυρηθούν εναντίον του Brexit. "Φοβόμαστε, όλοι αυτοί εδώ οι άνθρωποι φοβούνται", λέει μία "φοβισμένη" διαδηλώτρια, η 22χρονη φοιτήτρια Πόλι Μπάτλερ.

Οι πρωτοβουλίες αυτές έχουν ως αφετηρία μια κοινή διαπίστωση: ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισε σε ποσοστό 51,9% υπέρ του Brexit, οι Λονδρέζοι τάχθηκαν σε ποσοστό 60% υπέρ της παραμονής στην ΕΕ. Από τους οποίους ψηφοφόρους, οι γηγενείς Βρετανοί-Λονδρέζοι, είναι περίπου 40%, μόλις. Το 20% είναι Αφρικανοί, Ασιάτες, Ανατολικοευρωπαίοι κλπ.

Ο ίδιος ο μουσουλμάνος Σαντίκ Καν έδωσε ήδη από την Παρασκευή στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση με την οποία ζητάει να συμμετάσχει το Λονδίνο στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την ΕΕ και "να παραμείνει μέλος της ενιαίας αγοράς".

"Έχει κρίσιμη σημασία το Λονδίνο να έχει φωνή στο κεφάλαιο αυτό κατά τις διαπραγματεύσεις, όπως και η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία", δήλωσε. Απευθυνόμενος απ' ευθείας στους Ευρωπαίους μετανάστες, τους διαβεβαίωσε πως είναι "πάντα ευπρόσδεκτοι στο Λονδίνο".

Πόλη 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων, το 37% των οποίων είναι γεννημένοι στο εξωτερικό, το Λονδίνο έχει "αλωθεί" εν πολλοίς, όπως όλες σχεδόν οι ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, ειδικά αυτές των πρώην αποικιοκρατικών χωρών.

Αρα 150.000 + 16.000 υπογραφές + 400 διαδηλωτές. To ότι 17,5 εκτομμύρια ψήφισαν "ΕΞΩ" δεν έχει τόσο σημασία. Αυτοί ηταν στην...διπλανή πόλη ή στην άλλη περιφέρεια!

Ομως οι δυνάμεις που ανακινούν τέτοια ζητήματα έχουν επικοινωνιακη δύναμη. Και αν κάνουν τέτοιες κινήσεις, όσο κωμικές και άνευ ουσίας και αν ακούγονται-και είναι- στην Βρετανία φαντασθείτε αλλού τι μπορεί να συμβεί

Φαντασθείτε μια ανάλογη κίνηση π.χ στην Δυτική Θράκη μετά τις ελληνικές εκλογές. Το τουρκόψυχο εξτρεμιστικό-πρακτορικό DEB να συγκεντρώσει 50.000 υπογραφές για απόσχιση της Θράκης και την ανεξαρτητοποίηση των νομών Ροδόπης και Ξάνθης. Εύκολα θα μπορούσε να το κάνει.

Η αναλογία είναι πολύ μεγαλύτερη στην Θράκη άλλωστε από την αναλογία των 160 ή 200.000 διαδικτυακών υπογραφών στο Λονδίνο των 8,5 εκατομμυρίων.

'Η για να το πάρουμε κι αλλιώς, να μαζευτούν 100.000 υπογραφές από τους μουσουλμάνους της δυτικής Αττικής για ανεξαρτητοποίηση της περιοχής από την Ομόνοια μέχρι την Φιλαδέλφεια.

Τρελό κι απίθανο; Πιο τρελό και πιιο απίθανο είναι αυτό που κάνει αυτός o παπάρας στο Λονδίνο και γίνεται στην Ελλάδα πρωτοσέλιδο...

Πού θέλουμε να καταλήξουμε: Ολα είναι ανοικτά. Και θέμα ακρωτηριασμού μιας χώρας μπορεί να τεθεί πλέον πολύ εύκολα...
pronews.gr